Co je potřeba

0,5 kg hovězí kýty
rostlinný olej
sůl
mletý pepř
masový vývar
česnek
hladká mouka
rajský protlak
100 ml bílého vína
pažitka

1

Maso ošistíme, umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme je, osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran, osolíme a okořeníme pepřem.

2

Potom maso podlijeme masovým vývarem a dusíme do poloměkka.

3

Na rostlinném oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru, rozmícháme a povaříme.

4

Přidáme k masu společně s rajským protlakem nebo kečupem, podlijeme vínem a dovaříme. Ochutíme pažitkou.

5

Podáváme se šťouchanými bramboram, popřípadě s kaší i a zeleninovou oblohou.hovězí

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)