Co je potřeba

Pro 4 osoby:
200 g cizrny (přes noc namočené)
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst nasekané petrželky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
libanonský chléb
200 g salsy
salát hlávkový

1

Cizrnu uvaříme doměkka.

2

Necháme ji vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujeme.

3

Do této hmoty přidáme vejce a zapracujeme.

4

Rukama pak vytvarujeme bochánky. Olej rozpálíme na pánvi a opečeme na něm bochánky.

5

Rozpůlíme a opečeme placky libanonského chleba a naplníme je salsou, salátem a nakonec falafely.

Varování

Nutriční hodnota na osobu: 1025 kJ, 8 g tuku

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)