Co je potřeba

1 kuře rozdělit na cca 10 ks bez kůže (zajisté jde použít jen kuřecí řízky), máslo na potření
Marináda: 1/2 hrnečku sojové omáčky, 1 lžíce zázvoru, 2 lžičky rozmačkaného (ne lisovaného) česneku, 1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky zeleného drceného pepře, 1/2 lžičky černého pepře, 1/3 hrnečku citronové štávy, 1/4 hrnečku másla

1

Porce kuřete umyjeme, usušíme a vidličkou propícháme.

2

Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme.

3

Touto marinádou zalijeme porce kuřete a marinujeme min. 4-6 hodin.

4

V průběhu marinování obracíme. Po této době kuře vyjmeme a osušíme.

5

Potřeme kuře máslem a na rozpálené pánvi pečeme po každé straně cca 15 min.

6

Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.3
Average: 4.3 (10 votes)