Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat gratinované krevety

13. Květen 2011

Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurmánské hody. Mnoho supermarketu dnes nabízí různé druhy mořských plodů a vy si je již můžete upravit doma.

Co je potřeba

12 velkých krevet v krunýři
2-3 lžíce oleje
půl lžičky grilovacího koření
sůl

1
Krevety oloupeme a odstraníme černé střívko.
2
Krevety vložíme do misky a zalijeme marinádou z oleje s grilovacím kořením a solí.
3
Na 3-4 hodiny dáme krevety uležet.
4
Napichujeme je na špejle a v předehřátém grilu gratinujeme(zapékáme).
5
Podáváme s dušenou rýží a zeleninou.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného. Oživte si zážitky a vzpomínky chutí stř…
Obrázek není k dispozici
Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin carne, která neobsahují .
Obrázek není k dispozici
Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná pro vepřové a hovězí maso.
Obrázek není k dispozici
Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.…