Co je potřeba

500-600 g hovězího masa
3 lžíce oleje
2 cibule
2 lžičky sladké papriky
150 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
125 ml smetany
zakysaná smetana na podávání

1

Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji.

2

Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a opékáme.

3

Přidáme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vína.

4

Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, dokořeníme a dusíme doměkka.

5

Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody.

6

Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme.

7

Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky a kopečkem zakysané smetany.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (2 votes)