Co je potřeba

2-3 žemle
2 lžíce smetany
24 hlemýžďů
60 g másla
1 vejce
sůl
petrželka
½ lžičky směsi sušených bylinek
trocha citrónové kůry
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
mletý bílý pepř
2 sardelová očka
máslo na vymazání zapékacích misek

1

Žemle bez kůrky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme smetanou.

2

Po chvíli odležení přidáme nadrobno nasekané maso z hlemýžďů.

3

Máslo našleháme do pěny, přidáme žloutek a znovu zašleháme.

4

Osolíme a vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, bylinky, kůru, nastrouhaný oříšek, pepř a nasekaná sardelová očka.

5

Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

6

Nádivku rozdělíme do dobře očištěných ulit.

7

Naplněné ulity dáme po 6 do zapékacích misek vymazaných máslem a v předehřáté troubě zapečeme.

8

Hlemýždě podáváme ihned po zapečení přímo v zapékacích miskách.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno