Co je potřeba

pro 5 osob:
15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1/2 dkg suchých)
2 dkg másla
2 dkg cibule
zelenou petržel
4 dkg mouky
sůl
pepř
4 lžíce kyselé smetany

1

Čerstvé hříbky očistíme, propereme a nakrájíme, vložíme je do kastrolu.

2

Usmažíme si na másle nakrájenou cibulku s nasekanou petrželkou. Po chvilce je zalijeme polévkou a udusíme do měkka.

3

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme polévkou. Hříbky smícháme s cibulkou a petrželkou a dusíme ještě chvíli.

4

Jíškou zalijeme hříbky a povaříme. Houbovou omáčku opepříme a přidáme kyselou smetanu.

5

Houbovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.

Tipy

Suché houby nejdříve uvaříme v mléce a pak usekané dusíme jako čerstvé.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.875
Average: 3.9 (8 votes)