Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jablkový džem se zázvorem

Když se doma vaří džem, celý pokoj prostoupí sladká vůně ovoce a každý by rád pořád ochutnával. Celé vaření lahodného domácího džemu je zážitek hlavně pro ty menší.

Co je potřeba

1 kg jablek
300-400 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
3-4 lžíce citronové šťávy
50 g mandlí

1
Oloupaná jablka nakrájíme nadrobno a po uvedení do varu prudce vaříme 10 minut.
2
Aby se lépe rozvařila rozmačkáváme je vařečkou.
3
Za stálého míchání postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek.
4
Před koncem varu džem dochutíme nastrouhaným zázvorem, šťávou a přidáme okoupané mandle.
5
Džem naplníme do skleniček a dle potřeby sterilujeme.

Místo mandlí můžeme použít i půlky vlašských ořechů.
Zázvor lze nahradit mletým hřebíčkem a hrozinkami.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat broskvový džem s brandy
Džem má řidší konzistenci než marmeláda a většinou obsahuje celé kousky ovoce. I džemů i marmelád kombinujeme ovoce sladší s kyselejším a ovoce s různ…
Jak udělat jablečnou marmeládu | recept
Recept na jablečnou marmeládu. Jablečná marmeláda není produktem, který by se v domácnostech v nějaké větší míře vyráběl. Jablečná marmeláda by ale mo…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat jahodovo - banánový džem
Repect na vynikající jahodovo - banánový džem. Abychom zvýraznili ještě chuť vynikajícího ovoce, přidáme do džemu citronovou šťávu. Citron dokonce při…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat šípkovou marmeládu
Recept na šípkovou marmeládu. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tepelném zpra…