Co je potřeba

1 kg jablek
300-400 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
3-4 lžíce citronové šťávy
50 g mandlí

1

Oloupaná jablka nakrájíme nadrobno a po uvedení do varu prudce vaříme 10 minut.

2

Aby se lépe rozvařila rozmačkáváme je vařečkou.

3

Za stálého míchání postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek.

4

Před koncem varu džem dochutíme nastrouhaným zázvorem, šťávou a přidáme okoupané mandle.

5

Džem naplníme do skleniček a dle potřeby sterilujeme.

Tipy

Místo mandlí můžeme použít i půlky vlašských ořechů.
Zázvor lze nahradit mletým hřebíčkem a hrozinkami.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno