Co je potřeba

250 g jahod
1 piškotový korpus
200 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
100 ml jahodové šťávy
1 lžička maizeny (kukuřičný škrob)

1

Několik jahod si odložte na ozdobu stranou.

2

Zbylé jahody očistěte a rozmačkejte s moučkovým a vanilkovým cukrem.

3

Ze smetany ušlehejte šlehačku.

4

Do šlehačky vmíchejte jahodovou směs.

5

Z piškotového korpusu vykrájejte pomocí formičky kolečka a na ně navrstvěte jahodovou šlehačku.

6

Přiklopte dalšími kolečky a opět pokryjte šlehačkou.

7

Ozdobte jahodami a přelijte jahodovou omáčkou, kterou si připravíte z jahodového sirupu.

8

Sirup přiveďte k varu a zahustěte lžičkou maizeny rozmíchané v troše vody.

9

Jahodové minidortíky nechte vychladnout.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)