Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jahodovo - banánový džem

Repect na vynikající jahodovo - banánový džem. Abychom zvýraznili ještě chuť vynikajícího ovoce, přidáme do džemu citronovou šťávu. Citron dokonce přispívá i k rosolovatění ovoce. Recept na džem je jednoduchý.

Co je potřeba

500 g jahod
2-3 banány
3 lžíce citronové šťávy
300-500 g želírovacího cukru
1 vanilkový cukr

1
Jahody rozmačkáme.
2
Za stálého míchání je uvedeme do varu.
3
Banány nakrájíme na plátky, pokapeme šťávou a postupně přidáváme k jahodám.
4
Poté postupně přidáme želírovací a vanilkový cukr.Povaříme a dáme do skleniček, které uzavřeme.
5
Džem můžeme sterilovat 15 minut při 80°C.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Když se doma vaří džem, celý pokoj prostoupí sladká vůně ovoce a každý by rád pořád ochutnával. Celé vaření lahodného domácího džemu je zážitek hlavně…