Co je potřeba

4 vejce
200 g cukru moučky
100 ml oleje
1lžíce vlažné vody1 lžíce kakaa
200 g hubé mouky
3 lžíce mletých ořechů
půl balíčku prášku do pečiva
300 ml jahodového džusu nebo šťávy z jahod
200 g másla
2 balíčky vanilkového pudinku
250 g jahod
čokoládu na zdobení
tuk na vymazání plechu

1

Z bílků ušlehám tuhý sních a žloutky vmícháme s cukrem.

2

Pomalu přidáváme olej s vlažnou vodou, polovinou sněhu z bílků, kakao, umleté ořechy, prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Ns závěr zlehka vmícháme zbylý sníh.

4

Těsto vlijeme na připravený plech a upečeme v troubě.

5

Ve 300 ml jahodové šťávy uvaříme 2 balíčky krémového prášku a necháme vychladnout za občasného míchání.

6

Máslo vmícháme s cukrem a po částech k němu přidáme zchladlý krém.

7

Do vychladlého krému vmícháme jahody nakrájené na menší kousky.

8

Upečený a zchladlý koláč potřeme náplní.

9

Posypeme nastrouhanou čokoládou, nakrájíme na úhledké kousky a ozdobíme kopečky šlehačkou a jahodami.

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)