Co je potřeba

4 porce:
8 jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
šťávu z půlky citronu
sůl
snítka rozmarýnu
2 lžíce másla
2 šalotky nakrájené na proužky
12-16 švestek rozpůlených
2 lžička cukru
1 svitek skořice
6 hřebíčků
100-150 ml bílého vína

1

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme.

2

Kotlety dále mírně naklepeme a potřeme směsí z mezu, 2 lžic oleje, citronové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.

3

V pánvi rozpálíme olej, jehněčí kotlety osolíme a pečeme z obou stran 10 minut., až je maso propečené dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a dáme stranou.

4

Do výpeku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.

5

Přidáme švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opíkáme až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem.

6

Jehněčí kotlety na švestkách podáváme s dušenou rýží.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)