Co je potřeba

2 kg jablek
2 kg hrušek
2 kg švestek
100 ml vinného octa
2 kg pískového cukru

1

Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců.

2

Švestky vypeckujeme a všechno ovoce umeleme.

3

Smícháme s octem a necháme do druhého dne uležet.

4

Druhý den za stálého míchání vaříme 20-30 minut do zhoustnutí.

5

Přidáme cukr a 5 minut povaříme.

6

Horká povidla naplníme do skleniček, dobře uzavřeme, obrátíme vzhůru a necháme vychladnout.

Tipy

Staročeská klevela
Ovoce (švestky) podlijeme několika lžícemi vody a rychle rozvaříme doměkka. Přidáme cukr (200-400 g na 1 kg ovoce) a 5 minut povaříme.
Krátce sterilujeme.
Staročeská klevela je skvělým doplňkem pohárů a pudinků.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)