Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jihočeská povidla | recept

Jak udělat jihočeská povidla | recept

Jak udělat jihočeská povidla | recept. Kdo by neochutnal babiččiny buchty s domácími povidly! Jak ale taková domácí povidla do skvělých babiččiných buchet připravit? Odhalím vám tajemství výtečných jihočeských povidel, které se traduje z babičky na vnučku. Recept na jihočeská povidla čtěte níže.

Co je potřeba

2 kg jablek
2 kg hrušek
2 kg švestek
100 ml vinného octa
2 kg pískového cukru

1

Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců.

2

Švestky vypeckujeme a všechno ovoce umeleme.

3

Smícháme s octem a necháme do druhého dne uležet.

4

Druhý den za stálého míchání vaříme 20 – 30 minut do zhoustnutí.

5

Přidáme cukr a 5 minut povaříme.

6

Horká povidla naplníme do skleniček, dobře uzavřeme, obrátíme vzhůru a necháme vychladnout.

Tipy

Staročeská klevela
Ovoce (švestky) podlijeme několika lžícemi vody a rychle rozvaříme doměkka. Přidáme cukr (200 – 400 g na 1 kg ovoce) a 5 minut povaříme.
Krátce sterilujeme.
Staročeská klevela je skvělým doplňkem pohárů a pudinků.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.