Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kapra na černo

Kapr na černo recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučuje se připravit minimálně s jednodenním předstihem. Dříve se kapr podával se šiškami, dnes je nejvhodnější příloha houskový knedlík.

Co je potřeba

4 porce kapra
sůl
2-3 zrnka pepře
1-2 zrnka nového koření
1 bobkový list
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
100 g tvrdého perníku
150 g sušeného ovoce a ořechů (švestky, rozinky, mandle, vlašské ořechy)
300 ml nízkostupňového černého piva

1
Kapra si osolíme, okořeníme kořením a obalíme v mouce.
2
Opečeme ho na směsi oleje a másla.
3
Pak přidáme nastrouhaný perník, nakrájené ovoce a ořechy.
4
Vše zalijeme pivem a pod pokličkou vaříme.
5
Podáváme s domácími houskovými knedlíky.

Do omáčky se podle chuti přidávala cibule, česnek, tymián či švestková povidla.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr po staročesku je tradiční recept na úpra…
Obrázek není k dispozici
Smažený vánoční kapr recept. Přinaším recept na štědrovečerní večeři - recept na smaženého vánočního kapra. Smažený kapr k vánočním svátkům neodmyslit…
Obrázek není k dispozici
Maso ryby je obecně považováno za velmi zdravou potravinu. Rybí maso je velmi chutné a bohaté na důležité vitamíny a minerály. Jak ale koupit rybu opr…