Co je potřeba

4 porce kapra
sůl
2-3 zrnka pepře
1-2 zrnka nového koření
1 bobkový list
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
100 g tvrdého perníku
150 g sušeného ovoce a ořechů (švestky, rozinky, mandle, vlašské ořechy)
300 ml nízkostupňového černého piva

1

Kapra si osolíme, okořeníme kořením a obalíme v mouce.

2

Opečeme ho na směsi oleje a másla.

3

Pak přidáme nastrouhaný perník, nakrájené ovoce a ořechy.

4

Vše zalijeme pivem a pod pokličkou vaříme.

5

Podáváme s domácími houskovými knedlíky.

Tipy

Do omáčky se podle chuti přidávala cibule, česnek, tymián či švestková povidla.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (3 votes)