Co je potřeba

170 g másla
170 g cukru krystal
200 g žloutků
350 g bílků
140 g hl. mouky
50 g kakaa
krém:
1 slazené kondenzované mléko
250 g másla

1

Do másla s 1/3 cukru zašleháme žloutky a poté zlehčíme bílky vyšlehanými se zbytkem cukru.

2

Přimícháme směs mouky, kakaa a hotové těsto nanášíme v tenké vrstvě na do dortové formy.

3

Pečeme na 200 °C asi 10 minut.

4

Takto postupně upečeme sedm plátků, dva odložíme stranou.

5

Připravíme si karamelový křém: lazené kondenzované mléko v konzervě vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 2 až 3 hodiny.

6

Zchladlé zkaramelizované mléko vyšleháme s máslem a krém je hotový.

7

Poté 5 vychladlých a upečených plátů spojíme tímto karamelem.

8

Krémem potřeme i dort shora a po obvodu, aby na něm dobře držely drobečky. které získáme rozdrolením zbylých dvou plátků.

9

Dort dáme vychladit a před podáváním ho stačí pocukrovat.

Tipy

Mají-li bílky pokojovou teplotu, lépe se vyšlehají.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.416665
Average: 3.4 (12 votes)