Co je potřeba

400 g vepřové kýty
400 g červených fazolí
400 g rýže
150 g vepřového sádla
100 g slaniny
4 ks stroužky česneku
4 ks cibule
mletý pepř
kmín
sůl
petrželka na ozdobení

1

Fazole propláchneme, zalijme je vodou a necháme přes noc namočené.

2

Druhý den fazole uvaříme, slijeme a vodu uchováme.

3

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na malé kousky.

4

Cibuli a česnek oloupeme a poté nadrobno nakrájíme.

5

V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme česnek s cibulí.

6

Přidáme kousky masa a vše orestujeme, poté přilijeme vodu z fazolí, osolíme, opepříme a povaříme.

7

Propláchnutou a okapanou rýži s kmínem přidáme k masu a dusíme, dokud nezměkne.

8

Nakonec nakrájíme na nudličky slaninu, kterou na sucho orestujeme na pánvičce

9

Jídlo dáme do mysek a posypeme orestovanou slaninou. Zdobíme čerstvou petrželkou

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.666665
Average: 3.7 (3 votes)