Co je potřeba

40 g slaniny
1 cibule
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
1 citron
sůl
špetka cukru
1 kuře nebo 4 kuřecí čtvrtky
1 lžíce hladké mouky
100 ml bílého vína

1

Na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme.

2

Ochutíme kořením, nastrouhanou kúrou citronu, solí a cukrem.

3

Poté vložíme rozčtvrcené kuře a dusíme doměkka.

4

Kuře vyjmeme, do omáčky přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a víno.

5

Vše dobře povaříme a propasírujeme.

6

Do omáčky vrátíme kuře a prohřejeme.

7

Podáváme s těstovinami nebo bramborami.

Tipy

Na zvýraznění masa můžeme použít kuřecí vývar.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno