Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kuskus s fazolkami a jehněčím masem

29. Listopad 2012

Ochutnejte něco netradičního a zcela jedinečného. Kuskus proniklo na jídelní stoly ze severoafrických zemí, jedná se o krupici z pšenice, ječmene nebo prosa tvarovanou do kuliček. Je třeba na úvod podotknout, že příprava kuskusu je také trochu netradiční, nevaří se, pouze zalije vodou. Příprava kuskusu je neuvěřitelně jednoduchá, a proto se možná stává hitem domácností. Oblíbený je kuskus se zeleninou, kuskus nasladko i kuskus s kuřecím masem. Podle tohoto receptu si al epřipravíte skutečnou specialitu - kuskus s fazolkami a jehněčím masem. Nebudete litovat!

Co je potřeba

250 g kuskusu
600 g jehněčího masa
200 g očištěných fazolových lusků
3 šalotky
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
200 g sekaných rajčat z konzervy
1 lžička kmínu
1 lžička skořice
200 g cherry rajčátek
sůl
pepř

1
Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2
Jehněčí maso očistíme a pokrájíme na nudličky.
3
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a orestujeme.
4
Jehněčí maso zalijeme 300 ml vody. Vše osolíme, dochutíme kořením a pod pokličkou dusíme 60 minut.
5
Rajčátka opláchneme a přepůlíme.
6
Těsně před koncem vaření přidáme fazolky a rajčata do kastrolu s masem.
7
Vše společně prohřejeme. Podáváme s kuskusem.

Líbil se vám recept na kuskus se zeleninou a jehněčím masem? Vyzkoušejte i další mé recepty na kuskus.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Láká vás kuskus s kuřecím masem a další kuskus recepty? Kuskus je v našich zemích stále více oblíbenější pro svou rychlou přípravu a nenáročnost úprav…