Co je potřeba

1 středně velký květák
30 g másla
40 g hladké mouky
0,2 l mléka
0,9 l vody
hovězí bujon v kostce
žloutek
muškátový květ
petrželka
sůl

1

Z másla, mouky připravíme jíšku, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme čtvrt hodiny.

2

Opláchnutý květák rozdělíme na růžičky a rozdělíme do osolené vody a opláchneme, pokrájíme na malé kousky, vsypeme do polévky a uvaříme do měkka.

3

Do polévky nalijeme mléko, přidáme sůl, bujon, koření a přivedeme k varu, pak sejmeme z plotny a zjemníme žloutkem rozkvedlaným s 2 lžičkami mléka.

4

Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.666665
Average: 3.7 (3 votes)