Co je potřeba

500 g hladké mouky
500 g másla
2 lžíce octa nebo citronové šťávy
3/8 l vody
1 lžička soli

1

Třetinu mouky rychle zpracujeme s tukem v bochánek, který vytvarujeme do čtverhranné cihly a dáme ztuhnout do chladna.

2

Zbylou mouku prosejeme, uprostřed utvoříme důlek, přidáme ocet a vodu, ve které rozpustíme sůl.

3

Zpracujeme vláčné těsto.

4

Na povrchu ho dvakrát nařízneme a uložíme na hodinu do chladna.

5

Odpočinuté druhé těsto vyválíme do tvaru čtverce na plát asi 1 cm silný, do jehož středu položíme tukový bochánek.

6

Rohy těsta složíme k sobě do tvaru obálky a hrany trochu přitiskneme.

7

Vzniklý čtverec obrátíme a těsto vyválíme na obdélník.

8

Složíme ho natřikrát do sebe, válečkem zase trochu rozválíme a znovu složíme.

9

Těsto odložíme na 15 minut odležet a převalování opakujeme 3krát.

10

Vyvalováním a překládáním se tvoří vrstvy těsta, které jsou nezbytné pro lístkování.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.59091
Average: 3.6 (22 votes)