Co je potřeba

Pro 4 osoby:
0,5kg listového těsta
6 vajec
250 g cukru krupice
1 l mléka
1 vanilkový lusk
130 g hladké mouky
250 g mascarpone
200 g moučkového cukru
kůra a šťáva z 2 citronů
2 bílky

1

Mléko svaříme s citronovou kůrou a vanilkou, odstavíme, odstraníme kůru a vanilku a vmícháme rozšlehaná vejce s cukrem.

2

Vrátíme na oheň a do směsi prosijeme mouku. Mícháme 5min do zhoustnutí a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme mascarpone.

3

Vyválené těsto rozložíme na plech (na 4 porce potřebujeme 
2-3 pláty těsta), propícháme vidličkou, aby zůstalo tenké a pečeme na 180°, po 7 minutách těsto posypeme moučkovým cukrem a dopečeme do zlatova.

4

Moučkový cukr vytvoří krustu.
Zbylý moučkový cukr vyšleháme s bílky a citronovou šťávou.

5

Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém.

6

Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém.

Tipy

Těsto vyválejte od středu ke krajům.
Listové těsto můžete nahradit fillo těstem.
Nemáte-li silikonovou podložku, použijte pečící papír.
Mascarpone je potřeba hlídat, aby se nepřešlehalo.
Šlehačku vmíchávejte velmi zlehka.

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)