Co je potřeba

200 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka
30 g ztuženého tuku
10 g medu
několik kapek mandlové esence
voda dle potřeby

1

Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme sušené mléko, rozehřátý tuk, med, esenci a podle potřeby trochu vody.

2

Důkladně zpracujeme hmotu tuhou asi jako modelína. Je-li hmota příliš hustá, přidáme ještě trochu vody.

3

Marcipán ze sušeného mléka je vyroben. Vhodný k ozdobení domácích dortů k narozeninám nebo jako podomácku vyrobená cukrovinka.

Tipy

Obarvování marcipánu:
Obravování marcipánu je snadné. Několik zrnek potravinářské barvy rozpustíme v kapkách vody a s marcipánem dobře propracujeme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (10 votes)