Co je potřeba

1

Jablková:
1-1,5 kg jablek
50-100 g strouhanky
100-120 g pískového cukru
mletá skořice
50-100 g hrozinek

Jablka oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme.
Strouhanku nasucho osmahneme.
Plát těsta posypeme strouhankou, poklademe na ní jablka a posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami.

2

Jablková se sušenými meruňkami
20 sušených meruněk
1 kg jablek
60-80 g pískového cukru
citrónová šťáva
mletá skořice
½ lžičky koření do perníku
50 g strouhanky
50 g mandlí

Sušené meruňky namočíme do vroucí vody a necháme 15 minut bobtnat.
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme s meruňkami, přidáme cukr, zakapeme šťávou a posypeme skořicí a perníkovým kořením.
Plát těsta posypeme strouhankou, smíchanou s mletými mandlemi a poklademe částí jablek a meruněk.
Zbylou strouhanku s mandlemi nasypeme na ovoce.

3

Švestková
1-1,5 kg švestek
50 g strouhanky
100 g mletého máku
asi 100 g pískového cukru
mletá skořice

Švestky vypeckujeme a strouhanku nasucho osmahneme.
Plát těsta posypeme strouhankou, mákem, poklademe švestky a posypeme cukrem a skořicí.

4

Hroznová
1 kg hroznového vína
50-100 g sušenek
100 g pískového cukru

Hroznové víno zbavíme zrníček a sušenky nastrouháme.
Plát těsta posypeme sušenkami, poklademe víno a posypeme cukrem.

5

Třešňová
1 kg třešní
50-100 g vlašských ořechů
100 g pískového cukru

Třešně vypeckujeme a ořechy nastrouháme.
Těsto posypeme ořechy, poklademe třešněmi a posypeme cukrem.

6

Broskvová
1 kg broskví
50-100 g sušenek
80-100 g pískového cukru

Broskve vypeckujeme a nakrájíme na silnější plátky.
Sušenky nastrouháme.
Plát těsta posypeme sušenkami, poklademe broskvemi a posypeme cukrem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)