1

Estragonový ocet
1 l vinného nebo ovocného octa
několik snítek estragonu
citronová kůra

Do láhve nalijeme ocet, vložíme opláchnuté a osušené snítky estragonu a kousek omyté kůry. Estragonovým octem ochucujeme majonézy a saláty.

2

Saturejkový ocet
1 l vinného nebo ovocného octa
několik snítek saturejky
jalovčinky

Do láhve nalijeme ocet, vložíme opláchnuté a osušené snítky saturejky a několik rozdrcených jalovčinek. Saturejkový ocet se hodí k luštěninám, ochucujeme jím omáčky nadivoko.

3

Bazalkový ocet
1 l vinného nebo ovocného octa
několik snítek bazalky
2-3 stroužky česneku

Do octa vložíme opláchnuté a osušené snítky bazalky a oloupaný česnek.
Bazalkový ocet používáme k dochucení zeleninových salátů.

4

Rozmarýnový ocet
1 l vinného octa
několik snítek rozmarýny, bazalky a petrželky

Do octa vložíme opláchnuté a osušené bylinky. Rozmarýnový ocet používáme do salátů a rajčatových omáček.

5

Koprový ocet
1 l vinného octa
několik snítek mladého kopru
cibule

Do octa vložíme opláchnutý a osušený kopr a několik koleček cibule.
Ocet používáme k dochucení okurkového salátu.

6

Ocet po česku
1 l vinného octa
několik snítek celerové natě, petrželky
2 stroužky česneku
několik koleček cibule
2 zrnka celého pepře
2 zrnka nového koření

Do láhve nalijeme ocet a vložíme uvedené suroviny.
Ocet má univerzální použití.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (1 vote)