Co je potřeba

200 g cukru
1 vanilkový lusk
2 plátky želatiny
máta a ovoce na ozdobu
500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka

1

Připravíme si formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí se ale vařit.

2

Do dalšího hrnce nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem.

3

Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout.

4

Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

5

Hotovou hmotu vlijeme do formiček a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

6

Vychlazený krém panacotta vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a mátou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.285715
Average: 4.3 (7 votes)