Co je potřeba

1 kuře
sůl
kmín
cibule
2 lžíce sádla
hladká mouka
0,5 kg kysaného zelí
půl kostky kvasnic
400 g hrubé mouky
2 tvrdší housky
300 ml mléka
1 žloutek

1

Troubu rozehřejeme na 220°C. Kuře osolíme, posypeme kmínem, podlijeme a dáme péct. V průběhu pečení poléváme a po hodině sejmeme víko a pečeme, dokud se neudělá křupavá kůrka.

2

Z vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek. Vykynutý kvásek dáme do mouky, přidáme žloutek, sůl a mléko.

3

Nakonec vmícháme kostičky housek a vypracujeme hladké těsto. Tvarujeme šišky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 25 minut.

4

Po vyjmutí je propíchneme vidličkou, aby se nesrazily. Podáváme se zelím a kuřátkem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.2
Average: 4.2 (5 votes)