Co je potřeba

4 porce:
9 polévkových lžic oleje
čajová lžička máty
sůl
pepř
4 bifteky
2 velké baklažány
vodu s octem a solí
stroužek česneku
75 g slaniny
cibuli
5 lžic kečupu
lžíci rajčatového protlaku
worcesterskou omáčku
špetku cukru
1 smetanový jogurt

1

Osm lžic oleje smícháme s mátou, solí a pepřem. Potřeme bifteky touto směsí a necháme hodinu působit.

2

Položíme je na gril a grilujeme 20 minut. Mezitím baklažány rozpůlíme, uvaříme v osolené vodě a vyndáme.

3

Zbylou směs oleje s kořením promícháme s utřeným česnekem a touto směsí potřeme baklažány. Slaninu nakrájíme na malé kousky a nasypeme na baklažány.

4

Na posledních 10 minut grilování přidáme i zeleninu a grilujeme společně. Na 1 lžíci oleje podusíme pokrájenou cibuli, dochutíme kečupem a worcesterskou omáčkou a jogurtem, nakonec přidáme cukr, sůl, pepř.

5

A podáváme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)