Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem

Trocha Mexika? Co takhle si udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem? Vynikající polévky z rajčat, výborně zasytí, skvěle chutná. Pokud sbíráte recepty na netradiční polévky, pak tento si určitě založte.

Co je potřeba

1 kg zralých rajčat
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 větší mrkve
2 cibule
2 celerové stonky
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžíce cukru
mletý pepř
600 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce zeleného pepře v nálevu
sůl

1
V hrnci rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, jemně pokrájené celerové stonky, usekaný česnek, vše promícháme a necháme pod pokličkou 15 minut podusit.
2
Když zelenina změkne, přidáme nakrájená rajčata a dusíme dalších 30 minut.
3
Přilijeme vývar, přidáme cukr a mletý pepř a povaříme.
4
Poté vzniklou směs rozmixujeme, přecedíme, vrátíme zpět na sporák a krátce provaříme. Vmícháme smetanu a dle chuti případně dosolíme a dopepříme.
5
Nakonec vmícháme zelený pepř.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Pro milovníky mořských potvůrek tady mám jeden skromný recept na polévku s plody moře. Recept zvládnete sami doma ve své kuchyni. I když ne každý plod…
Obrázek není k dispozici
Masový, zeleninový či rybí vývar, který by jste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připrav…
Obrázek není k dispozici
Oblíbená tradiční česká kuchyně, která zasytí ale hlavně zahřeje. Tak to je přece domácí gulášová polévka, kterou si můžeme dát s chlebem. Vyzkoušejte…