Co je potřeba

1 kg skopového hřbete, plece nebo kýty
2-3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule

1

Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme utřeným česnekem a solí.

2

Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka opečeme.

3

Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

4

Po upečení ze šťávy slijeme lůj.

5

Podáváme s opečenými bramborami.

Tipy

Skopový lůj můžeme samostatně vyškvařit a používat do kynutého těsta.
Skopové maso podáváme na nahřátých talířích a horké.
Maso ze starších kusů před pečením krátce dusíme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)