Co je potřeba

1 slepice nebo velké kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce koření divočina
hladká mouka
2 lžíce oleje
100 g slaniny
1 cibule
130 ml červeného vína
2 mrkve
¼ celeru
2 petržele
1 lžíce kečupu
petrželka

1

Slepici naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji opečeme.

2

Maso vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme.

3

Pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a dusíme.

4

Dle potřeby podléváme.

5

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

6

Omáčku ochutíme kečupem a povaříme.

7

Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.

8

Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno