Co je potřeba

8 bílků
150 g pískového cukru
150 g moučkového cukru
30 g škrobové moučky

1

Z bílků ušleháme velmi pevný sníh.

2

Do sněhu vešleháme pískový cukr.

3

Do hustého sněhu vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou.

4

Z hmoty vytvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na papír na pečení, který jsme si položili na plech.

5

Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.

6

Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby na 120°C.

7

Po krátkém zapečení snížíme teplotu na 80°C a zvolna pečeme či sušíme 1-3 hodiny.

8

Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára.

9

Upečené a vychladlé pečivo ukládáme v suchu, aby nezvlhlo.

Tipy

Ořechové
Do základní hmoty zlehka vmícháme 100 g nastrouhaných vlašských ořechů.
Čokoládové
Škrobovou moučku smícháme se lžící kakaa nebo 50 g nastrouhané čokolády a vmícháme do základní hmoty.

Varování

Ušlehaný sníh nenecháváme dlouho stát, protože rychle řídne.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.333335
Average: 2.3 (3 votes)