Co je potřeba

4 porce:
4 lžíce krystalového cukru
1 lžíce oleje
700 ml mléka
5 vajec
10 lžic moučkového cukru
sůl

1

Cukr na pánvi za stálého míchání rozpustíme.

2

Poté cukr zalijeme trochou vody a pomalu vaříme.

3

Když se voda vyvaří a cukr začne pěnit, je karamel hotový.

4

Keramickou nebo jinou formu na pečení vytřeme olejem a na dno nalijeme horký karamel.

5

Mléko zahřejeme pod bod varu a necháme zchladnout.

6

Přidáme vejce, cukr, sůl a prošleháme.

7

Nalijeme do formy a přikryjeme alobalem.

8

Troubu zahřejeme na 175°C, dáme do ní hluboký plech s horkou vodou, do něj vložíme formu a pečeme 50-60 minut.

9

Voda se při pečení nesmí vařit, flan by pak měl hodně bublinek.

10

Špičkou nože zkusíme konzistenci flanu, a pokud nůž zůstane čistý, vyndáme z trouby.

11

Po vychladnutí dáme na několik hodin do lednice.

12

Pak uvolníme tenkým nožem strany flanu a vyklopíme na talíř.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.09091
Average: 3.1 (11 votes)