Co je potřeba

4 x 150 g hovězí svíčkové
olivový olej
sůl
barevný pepř

Na koňakovou omáčku:

2 lžíce másla
2 šalotky
50 g medu
2 lžíce balzamikového octa
50 g telecí demi-glace
50 g koňaku
sůl
bílý pepř

1

Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce zaležet.

2

Dále osolíme a zprudka opečeme z obou stran. Poté je položíme na plech a dáme v troubě předehřáté na 80-100 stupňů na 15 minut dopéci. Chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně. Dokonalý steak musí být křehký a šťavnatý.

3

Koňakovou omáčku připravíme : na přepuštěném másle orestujeme do růžova nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme med, balzamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a na závěr trochu koňaku.

4

Omáčku provaříme a podáváme ke steakům z hovězí svíčkové.

Tipy

Maso solte až těsně před tepelnou úpravou, aby zůstalo šťavnaté.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)