Co je potřeba

80-100 ml mléka
20 g droždí
4-5 lžic moučkového cukru
600 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
sůl
250 g másla
4 žloutky
1 vanilkový cukr
citron
200 g meruňkového džemu
tuk na vymazání plechu
čokoládová poleva
ořechy na posypání
ořechová vrstva:
4 bílky
150 g moučkového cukru
200 g vlašských ořechů
rum

1

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vykynout.

2

Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, zbylý cukr, rozehřátý tuk, rozšlehaný žloutky, špetku soli, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citrónu a dobře vypracujeme.

3

Těsto musí být vláčné, aby se dalo výlet.

4

Těsto přikryjeme a necháme vykynout.

5

Mezitím si vyšleháme bílky, přidáme cukr a došleháme.

6

Do tuhého sněhu zamícháme nastrouhané ořechy a trochu rumu.

7

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme na velikost plechu.

8

První díl vložíme na tukem vymazaný plech, potřeme polovinou meruňkového džemu, přikryjeme druhým těstem.

9

Poté potřeme ořechovým sněhem, přikryjeme třetím těstem, potřeme zbylým džemem a přikryjeme čtvrtým těstem.

10

Koláč několikrát propíchneme vidličkou, aby se netvořily bubliny.

11

Ve středně vyhřáté trouby zvolna pečeme 40 minut.

12

Koláč necháme vychladnout a poté ho potřeme čokoládovou polevou, kterou ozdobíme nastrouhanými ořechy.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (2 votes)