Co je potřeba

1,5 l slepičího vývaru
sůl
nať jarní cibulky
pirožky:
200-300 g uvařeného slepičího masa
1-2 žemle
trocha mléka
lžíce oleje
1 menší cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
špetka muškátového květu
špetka mletého pepře, sůl
nať jarní cibulky
Nudlové těsto:
150 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce mléka nebo vody

1

Maso obereme z kostí.

2

Žemle nakrájíme, zvlhčíme mlékem a necháme odpočinout.

3

Navlhčené žemle s masem umeleme.

4

Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky.

5

Připravíme si nudlové těsto – mouku prosejeme na vál, uděláme do ní důlek, do kterého dáme rozšlehané vejce s mlékem.

6

Těsto zpracujeme.

7

Pak ho rozválíme na tenké placky a necháme oschnout.

8

Nakrájíme na čtverce o straně 4-5 cm.

9

Do jejích středu klademe lžičkou náplň.

10

Přeložíme okraje a stiskneme.

11

Pirožky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme.

12

Scedíme a pirožky přidáme do vývaru, který ještě prohřejeme.

13

Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať a podáváme.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1.57143
Average: 1.6 (7 votes)