Co je potřeba

1 stroužek česneku
200 ml bílého vína
100 ml vody
600 - 800 g tvrdého sýra ( ementál, čedar, eidam, a jiné)
1 - 2 lžíce třešňovice, vody nebo slivovice
1 lžíce škrobové moučky
špetka strouhaného muškátového oříšku
nádobu na fondue - sada na sýrové fondue
chléb, pečivo, bageta

1

Připravíme si sadu na sýrové fondue. Nádobu na sýrové fondue vytřeme stroužkem česneku a vlijeme víno a vodu. Zahřejeme.

2

K horkému vínu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a mícháme až se rozpustí.

3

Zhoustlou omáčku zastříkneme vodkou, slivovicí nebo třešňovicí a podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše studeného vína.

4

Sýrové fondue dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

5

Plamen upravíme tak, aby omáčka zůstala během namáčení chleba nebo pečiva horká a tekutá.

Tipy

Uprostřed stolu by měl stát plynový kahan, nad ním je umístěna nádoba se sýrovým fondue.
Na stole by neměly chybět talířky nebo misky se zeleninovými přílohami, hořčicí, kečupem a olivami.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (8 votes)