Co je potřeba

400 g vepřové kýty
3 lžíce oleje
sůl, drcený pepř
2-3 stroužky česneku
80-100 g paprikové klobásy
80-100 g anglické slaniny
1-2 cibule
80-100 g papriky
150-200 g brambor

1

Z masa nakrájíme medailonky, naklepeme a pokapeme směsí oleje, soli, pepře a prolisovaného česneku.

2

Dáme na 3-4 hodiny do chladu marinovat.

3

Nakrájíme si klobásu, slaninu, cibuli, papriku a oloupané brambory na plátky.

4

Po odležení napícháváme střídavě suroviny na jehly či špejle.

5

Na grilu za občasného potírání marinádou grilujeme špízy.

6

Podáváme s bagetou a zeleninovým salátem.

Tipy

Maso můžeme aromatizovat i tím, že na žhavé uhlíky nasypeme sušené bylinky

Varování

Rožnění masa se nedá uspěchat větší intenzitou tepla.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.4
Average: 2.4 (10 votes)