Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou panenku s ořechovou krustou

07. Prosinec 2011

Recept na vepřovou panenku s ořechovou krustou. Jistě si i vy pochutnáte. Tady je recept na vepřovou panenku s ořechovou krustou, výborní jídlo z vepřové panenky, k tomu ořechová krusta - no, už teď se olizuji!

Co je potřeba

400 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
50 g vlašských ořechů
žloutek
6 lžíc strouhanky
lžíce nasekané petrželky
lžíce másla
200 g mladých cibulek
2 lžíce krupicového cukru
150 ml červeného vína
1 badyán

1
Panenku očistíme a nakrájíme na stejně vělké medailonky, osolíme je, opepříme a opečeme na pánvi na oleji.
2
Jádra vlašských ořechů nasekáme a dáme do mísy. Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku, máslo a sůl a smícháme.
3
Směs dáme na opečené medailonky a přitiskneme. Medailonky vložíme do vyhřáté trouby a 5 minut zapékáme.
4
Cibulky očistíme. Cukr svaříme s vínem a badyánem, přidáme cibulky a necháme 5 až 10 minut povařit.
5
Maso rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou z cibulek. Příloha mohou být brambory.
Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články