Co je potřeba

plátky vepřové panenky (dle počtu osob)

Na pepřovou marinádu s česnekem:
2 dl oleje
2 lžíce černého pepře v celku
4 stroužky česneku
sůl

Na medovou marinádu s česnekem a chilli:
1 dl oleje
1 dl medu
4 stroužky česneku
1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
1 lžíce mleté sladké papriky
4 lžíce sojové omáčky
sůl

1

Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky a z jedné strany zlehka naklepeme.

2

Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu odležet.

3

Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.

4

Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo.

5

Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1.5
Average: 1.5 (4 votes)