Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct hruškový koláč | recept na kynutý moučník

Jak upéct hruškový koláč | recept na podzimní moučník

Jak upéct hruškový koláč | recept na podzimní moučník. Koláče s hruškovou náplní jsou především atributem Valašska. Tam se jim ovšem říká frgále. A frgále jsou „in“. Kupujeme je na poutích, na farmářských, lidových či řemeslných trzích, a možná nás napadne, zda bychom je mohli upéct doma? Nabízíme jeden z přemnoha receptů. Ale pro jistotu (s ohledem na Valachy a Evropskou unii), nebudeme hruškový koláč nazývat frgálem, i když předpis z Valašska pochází. Jak upéct hruškový koláč? Zkuste hruškový koláč z kynutého těsta a s drobenkou s námi.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat hruškový džem | recept
Jak udělat hruškový džem | recept
Recept na hruškový džem. V záplavě chutí exotického ovoce někdy potěší prostá a nekomplikovaná chuť jemného ovocného produktu. Takovým je i hruškový d…
Jak udělat hruškovou marmeládu | recept
Jak udělat hruškovou marmeládu | recept
Jak udělat hruškovou marmeládu | recept. Po hruškové marmeládě rádi sáhneme při dokončování litých perníků či při plnění palačinek, pirožků a taš…
hrušková povidla
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.