mořské ryby

Jak připravit domácí zavináče | recept

Domácí zavináče | recept. Rybáři tvrdí, že recept na zavináče vymyslel ten, kdo nechtěl z rybího masa vybírat kosti. Celé ryby se totiž nakládají do směsi octa a vody, za několik dní v nálevu velké kosti změknou a dají se snadno odstranit, malé...

Jak na grilovanou makrelu | recept

Grilovaná makrela | recept. Makrela je velmi vhodná ke grilování. Její maso je hodně tučné a tak nehrozí, že bude vysušená. Velkou výhodou je také to, že makrelu snadno vykostíte. Její maso je bohaté na omega 3 nenasycené mastné kyseliny a kromě...

Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept

Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím,...
Obrázek není k dispozici

Jak udělat lososovou pomazánku | recept

Recept na lososovou pomazánku. Pokud si chcete připravit pomazánku z mořské ryby, konkrétně z lososa, pak jsou následující řádky určeny právě vám. Pomazánka z lososa je velice chutná a lehká pomazánka, která není náročná na přípravu. Můj recept vám...

Jak udělat tuňákovou pomazánku | recept

Tuňáková pomazánka recept. Pomazánky z mořských ryb získávají stále více na oblibě. Důvod je jasný: chceme si alespoň občas dopřát zdravé rybí maso a pomazánky jsou vděčným prostředkem, jak si na rybě pochutnat bez náročné přípravy. K nejčastěji...

Jak připravit pražmu na grilu | recept

Linoucí se vůně pražmy na grilu je předzvěstí dobrého grilovaného jídla. Pražma je vysoce ceněná mořská ryba se šťavnatým a velice chutným masem, jejíž chuť ladí s bílým vínem, citronem, různými bylinkami, mandlemi či rajčátky. Proto je pražma...

Jak vykuchat makrelu a jak z ní udělat filety

Pokud jste si koupili česrtvou makrelu, stojí před vámi úkol rybu naporcovat. Ale jak na to? Makrelu si položte na kuchyňskou desku a odkrojte nejprve hlavu podél žaber. Poté nařízněte břišní část makrely a odřízněte a vyjměte vnitřnosti. Rozřízněte...

Jak filetovat lososa

Lososa můžete servírovat vařeného, pečeného, uzeného, ale jeho maso je v oblibě i tepelně neupravené, například do různých salátů. Maso lososa typicky oranžovočerveného zabarvení je velmi ceněné a zdravé, nesprávným filetováním lososa můžete...