jaktak.cz

Jak vyzrát na domácí škůdce? Začněte od srovnání si priorit!

Zdá se vám na první pohled, že to spolu nesouvisí? Ale ano, a hodně. Pokud nevíte, kam s časem a pojmete hon na myš jako zábavu, nabízí se několik možností řešení.

Krok 1

Postup při domácím hubení myší

  1. Nastražte pastičku. Do volně prodejných pastiček umístěte jako návnadu nejlépe kus tvrdšího chleba. Nedávejte tam sýr, to je jen v pohádkách pro děti.

  2. Nyní přijde to hlavní – čekejte! Buďte maximálně tiší a trpěliví. Nejlépe do místnosti, kde jste past nakladli vůbec nechoďte. Našlapujte kolem zavřených dveří po špičkách a na místo se běžte podívat až druhý den. Během čekací pauzy můžete, klidně postačí vlastními slovy, odříkávat modlitbu, kde poproste o zdárný průběh a pozitivní výsledek akce. Silnější povahy si také mohou vizualizovat obraz lapené myši a tím přitahovat úspěch.

  3. Neklesejte na mysli, najdete-li pastičku nedotčenou. Nerozčilujte se, pokud ji naleznete zaklapnutou, ale bez návnady, a hlavně bez myši. Naopak, pokus opakujte.

  4. Opakujte celou akci vícekrát. Počet pastí a rituálů nastražení návnady a čekání na výsledek není nikterak omezen.

  5. Nepropadejte zoufalství a myslete na své zdraví, to je přece nejcennější.

  6. Přehodnoťte situaci a zavolejte deratizační firmu, která provádí deratizace profesionálně a se zárukou. V případě, že myš je větší a nazývá se potkan, úplně vynechte bod 1) až 5) a volejte ihned. Totéž upřímně doporučujeme v situaci, kdy nemáte na tento druh zábavy čas a ani chuť. Zcela vážně důrazně varujeme před snahou zlikvidovat potkana sami. Potkan dokáže vyskočit do výšky obličeje dospělé osoby a když se cítí ohrožen (to je přesně moment, kdy máte pocit, že ho máte tak říkajíc v hrsti a nemá kam utéct), bez milosti zaútočí. Je přenašečem infekčních nemocí (žloutenka, salmonela) a mnoha parazitů, například svalovce.

Krok 2

Další nepříjemností dokáže být hmyz. Pokud naleznete v domácnosti nebo vašem výrobním či obchodním provozu větší množství hmyzu, ať již lezoucího nebo létacího, obraťte se na odbornou firmu, která provede dezinsekce úspěšně a také diskrétně.

Krok 3

Který hmyz zkusit zlikvidovat svépomocí a který je touto cestou nelikvidovatelný?

Nepouštějte se do hubení štěnic, švábů nebo blech. Bude to zbytečné. Množí se velmi rychle, dokážou přežít extrémní podmínky a zásah odborníka je zde naprostou nutností. Rovněž varujeme před pokusem o likvidaci sršňů, vos a jejich hnízd. Může to mít fatální následky.

Můžete se pokusit o hubení mravenců, pokud zvládnete zasáhnout okamžitě a nepotřebujete prostor, kde se vyskytly, užívat. V drogerii zakupte k tomu určený přípravek, většinou v podobě spreje a vypátrejte místo, kudy k vám nezvaní hosté chodí. Nastříkejte přípravek na místo se vší obezřetností (pozor na oči a vdechnutí) a také podél všech cestiček, kde se mravenci vyskytují. Počítejte s tím, že budete muset být neustále v blízkosti, abyste mohli postřik opakovat kdykoli se další mravenci objeví. Avšak vzhledem k jejich perfektní organizovanosti a urputnosti, volba zásahu profesionální firmy bude jistě efektnějším řešením.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyzrat-na-domaci-skudce-zacnete-od-srovnani-si-priorit.html