jaktak.cz

Jak a čím prokáže znamenitou službu cestovní pojištění a mKonto při cestě do zahraničí?

Láká vás cesta za exotikou? Které destinace jsou top a rozhodně stojí za to je navštívit? Přinášíme 5 tipů na jedinečnou dovolenou, kam je záhodno se vydat nyní v zimním období. Na co nezapomenout před cestou do zahraničí? Jak nejvýhodněji platit na zahraniční dovolené?

Krok 1

Cestování – zážitek na celý život a nejlepší odpočinek

Pro efektivní relax je potřeba opustit domov, jen tak si lze odpočinout fyzicky a především psychicky. Na dovolené v zahraničí můžete načerpat potřebnou sílu. A především se jedná o neopakovatelné dobrodružství. Čím vzdálenější destinace, tím více neobyčejných zkušeností i v běžných situacích. Především však cestování znamená poznávání.

Stále více lidí upřednostňuje v zimě slunečné pláže před chladným a mrazivým počasím. Předností zajisté je, že exotické země se stávají mnohem dostupnějšími pro stále více turistů. Které destinace jsou pro strávení zimní dovolené nejlepší volbou a kam byste se měli rozhodně vydat?

5 tipů na exotickou dovolenou aneb kam uniknout před zimou za teplem

Maledivy – nachází se v Indickém oceánu, několik set kilometrů od pobřeží Indie, skládají se z více než tisíce korálových ostrovů. Díky rovníkové poloze je tu v každém ročním období krásné, teplé a bezvětrné počasí. Největším skvostem pro turisty jsou křišťálové laguny, které omývají panenské pláže s bílým pískem, a stejně tak neodolatelný život a pohled na svět pod vodou. Užít si zde můžete jak klidnou relaxaci v rozlehlých resortech, tak místní letoviska, která jsou dokonale vybavena pro nejrůznější druhy sportů. Ideální místo pro trávení aktivní i pasivní dovolené.

Kuba – výhodou je zde bohatý kulturní život. Ostrov, jenž je nazýván perlou Karibiku. Lákavé jsou nekonečně dlouhé pláže, jedinečná flóra i fauna, nádherné korálové útesy. Kuba je místem mnoha kontrastů, což je jedním z důvodů, proč si tuto destinaci zamilujete.

Bali – ostrov, který leží v západní části Indonésie. Tento ráj na zemi nabízí všem návštěvníkům skvostné přírodní scenerie. Mezi zajímavé atrakce patří dlouhé písčité pláže a posvátná aktivní sopka Mount Agung. Bez problému se zde domluvíte anglicky.

Kanárské ostrovy – náleží již k takové jisté klasice, která je dostupná pro většinu, neboť letenky lze pořídit levně. Ostrov se pyšní svými službami na vysoké úrovni, krásou pláží, přívětivým počasím. V zimě tu očekávejte teplé počasí, ne vyloženě tropické. Pozitivní je, že let netrvá více než čtyři hodiny.

Dominikánská republika – karibský ostrovní stát, do kterého se již tehdy zamiloval sám Kryštof Kolumbus a nazval ho rájem na zemi. Tropický ostrov je nepřekonatelný v tom, že zkrátka nabízí turistům vše od vysokých hor až po dlouhé písečné pobřežní pláže s azurovým mořem. Milovníci vyhledávající adrenalinové sporty mohou zkusit divokou vodu, pro odpočinek naopak jsou ideální volbou nedotčené pláže v severní části ostrova. Rovněž je zde možné spatřit velké množství chráněných živočichů, které nikde jinde na světě nejsou k vidění. Dechberoucí klidné pláže vám poskytnou ten nejlepší relax.

Krok 2

Jak platit v zahraničí? Založení a vedení účtu zdarma

Bankovní účet je nepostradatelnou záležitostí, díky tomu můžete nejen efektivně a snadno spravovat své finance a platit v cizí destinaci. V zahraničí je možné platit v hotovosti a prostřednictvím platebních karet. Platební karty jsou v tomto případě nejen snadnější, rychlejší a pohodlnější variantou, za bezhotovostní transakce není nic účtováno. Klasické peníze nelze pojistit, kdežto při krádeži karty stačí jen zavolat do banky a dojde k okamžité blokaci.

Zcela ideálním řešením je osobní účet mKonto, který nabízí mnoho výhod, a máte založení, vedení i výběry z bankomatu v hodnotě nad 1500 Kč zcela zdarma. Jedná se o osobní účet, jehož vedení je tak zcela bez poplatků bez ohledu na výši obratů. Zároveň máte nad svými penězi zcela permanentní kontrolu. Samozřejmostí je i bezplatná platební karta. S mKontem souvisí další vymoženost a zejména v tomto případě nepostradatelná záležitost při cestě do zahraničí, a to patřičné pojištění.

Krok 3

Výhodné cestovní pojištění

Bez sjednaného cestovního pojištění se rozhodně neobejdete, neboť v tomto případě je velmi nutným a efektivním řešením. Mělo by být pro všechny cestovatele samozřejmostí. Výhodou je platnost po celém světě, pojištění se vztahuje na každý den, tudíž není třeba na tento fakt myslet před každou cestou do zahraničí. Součástí je i pojištění léčebných výloh, pojištění zavazadla a věcí osobní potřeby či odpovědnost za škodu. Počet zahraničních cest není nikterak limitován. Vybrat si můžete pojištění jedince či celé rodiny.

Sjednání pojištění je možné prostřednictvím telefonní linky, ale také zcela pohodlně nastavením v internetovém bankovnictví. K dispozici máte asistenční službu, pomoc při vízové povinnosti apod. Rovněž také právní pomoc a kauci pro případ dopravní nehody v zahraničí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-cim-prokaze-znamenitou-sluzbu-cestovni-pojisteni-mkonto-pri-ceste-do-zahranici.html