jaktak.cz

Jak vybrat ty pravé trekové boty?

Aktivní trávení volného času je rok od roku populárnější. Aby také ne. Životní styl většiny z nás je dnes náročný spíše duševně než fyzicky. Často jsme zavaleni povinnostmi, stále více lidí sužují stres, nespavost a deprese. A právě fyzická aktivita nám přináší uvolnění a odpoutání se od každodenní rutiny. Stále oblíbenější jsou pěší výlety, které spojují pohyb a poznávání.

Krok 1

Kam se vypravit na trek v České republice?

V naší zemi najdeme spoustu krásných míst. K pěším výletům přímo vyzývají Český ráj či Žďárské vrchy, nádherné přírodní scenerie se nám otevřou v okolí Hřenska. A pro milovníky větší zátěže jsou jako stvořené Krkonoše nebo Beskydy. Navíc u nás máme celou řadu hradů, zámků a zřícenin, které můžeme během našich výletů navštívit.

Krok 2

Pro pěší výlety potřebujeme trekové boty odpovídající charakteru terénu

Ať vyrážíme na treky u nás nebo do vzdálenějších končin světa, nikdy bychom neměli zapomínat na kvalitní trekové boty. Ty by zdaleka neměly být výsadou milovníků adrenalinu, kteří překonávají vlastní limity v nejnáročnějším vysokohorském terénu. Kvalitní pohorky jsou totiž důležité nejen v Alpách, ale i při výpravě na houby nebo výletu o turistických trasách v Česku.

Krok 3

Jak správně vybrat outdoorovou obuv?

Vždy je třeba vycházet z podmínek, ve kterých budeme trekové boty nosit. Důležitými kritérii jsou zejména počasí a náročnost terénu. Vysoké boty zpevní kotník a ochrání nohy před chladem a vlhkostí, jsou tedy vhodné i do vyšších nadmořských výšek a komplikovaného terénu. Naopak nízké trekové sandály jsou komfortní v horku a jsou skvělé na upravených turistických stezkách. V kamenitém terénu či mokru je ale neoceníme.

Krok 4

Tápete a potřebujete poradit?

Pomůže Průvodce trekovou obuví na adrese https://www.eobuv.cz/jak-vybrat-trekove-boty. Najdeme tu detailní informace o typech outdoorové obuvi, používaných materiálech, výrobních technologiích i přehlednou infografiku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-ty-prave-trekove-boty.html