jaktak.cz

Jak vám může handsfree v autě zachránit život

Dojíždění do práce, na nákupy a za zábavou dnes patří mezi naprostou samozřejmost. Ti pohodlnější využívají vlastní automobil, u něhož si cení vysoké mobility a komfortu. Zcela stejně je na tom také telefonování. Stačí se jen rozhlédnout kolem a nepochybně spatříte spoustu lidí, kteří svůj mobil buď drží nebo rovnou telefonují. Zatímco je obsluha smartphonu při chůzi většinou bezpečná, při jízdě automobilem je tomu přesně naopak. Při sledování telefonu se přestáváme soustředit na jízdu a dochází k řadě nehod.

Co je potřeba

Efektivní řešení představují handsfree do auta, která výrazně navýší bezpečnost na cestách a zároveň vám ušetří spoustu námahy. Redaktoři recenzního portálu Testado.cz proto vybrali nejlepší handsfree do auta s nejlepším poměrem cena/výkon. Článek vám zároveň poradí, jak vybrat handsfree. Nejen o tom si nyní povíme něco víc.

Krok 1

Jak vybrat handsfree

V prvé řadě si je vhodné uvědomit, že nákupem handsfree výrazně přispějeme k vyšší bezpečnosti během jízdy. Při telefonování nemusíme pouštět volant a hledat telefon mezi přihrádkami. Řešení nenadálé silniční situace tak nepředstavuje problém: můžeme plynule zatáčet a manipulovat s řadící pákou. Kromě vyšší bezpečnosti zároveň šetříme naše peněženky a body. Telefonování nebo držení mobilu za jízdy totiž patří mezi bodované přestupky, za které hrozí ztráta bodů a nemalá finanční pokuta. Stejně prospěšné jsou také navigace do auta.

Variant handsfree máme několik. Kromě handsfree do auta se ke koupi nabízí handsfree do uší. Pro nejpohodlnější jízdu ovšem doporučujeme zařízení přímo do vozidla – tedy bluetooth handsfree. V takovém případě je zařízení propojeno rovnou s baterií vašeho automobilu a vy se nemusíte starat o nabíjení. Bluetooth handsfree do auta má zároveň skvělý dosah po celém vnitřním prostoru.

Krok 2

Užitečné funkce

Úplně na začátku se podívejte, zda dané handsfree podporuje operační systém vašeho telefonu. Většina dnešních modelů ovšem již ochotně spolupracuje jak s Androidem, tak s iOS. Pak přichází na řadu funkce, které vám používání handsfree výrazně usnadní. Mezi nejoblíbenější patří „hlasové ovládání“, díky němuž můžete zařízení ovládat hlasem. Není tedy nutné nikde nic vyťukávat nebo hledat – prostě jen zadáte příkaz a je hotovo. Funkce „redial“ je pak skvělá pro vytočení posledního volajícího, „redukce šumu a ruchu“ se zase postará o dobrou kvalitu zvuku i v hlučnějším prostředí.

Krok 3

Jak spárovat handsfree

Pokud se obáváte toho, že je handsfree do auta příliš složité, nemáte pravdu. Tyhle přístroje jsou vyrobeny tak, aby je dokázal aktivovat i člověk technikou nepoznamenaný. A jak takové párování vlastně probíhá? Jednoduše stačí zapnout handsfree, poté je vyhledat přes technologii Bluetooth ve vašem mobilním telefonu a povolit spárování. To je vše – vaše handsfree můžete začít používat. A to buď přes reproduktory zabudované přímo v automobilu nebo skrze sluchátka do uší.

Jestliže vás bude handsfree zlobit horším zvukem nebo ozvěnou, zkuste z vašeho telefonu sundat kryt. Často se totiž stává, že právě ochranné pouzdro kvalitu zvuku výrazně zhoršuje. Zároveň doporučujeme pouze prověřené výrobce, jako je například Jabra, Parrot či Samsung. Handsfree může být také zajímavým dárkem pro přítele. Šťastnou cenu!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vam-muze-handsfree-v-aute-zachranit-zivot.html