jaktak.cz

Jak si správně stříhat nehty

Jak si správně stříhat nehty | rady a tipy. Stříhání nehtů není žádná věda, napadne leckoho z nás. Přesto to tak úplně není pravda. Minimální nebo špatná péče o nehty může zhoršit jejich kvalitu a také způsobit bolesti, zejména když začnou zarůstat. Jak správně stříhat nehty? Poradíme vám.

Co je potřeba

  • nůžky na nehty
  • kleštičky na nehty
  • pilník
  • změkčovač kůžičky
  • speciální špachtlička

Krok 1

Při technice stříhání záleží na tom, zda jde o nehty na rukou či na nohou.

Ačkoli se v kosmetických trendech neustále něco mění, pro stříhání nehtů u nohou to neplatí, neboť se stříhají rovně. S jejich správným tvarováním je dobré začít už v dětství.

Nikdy se nesnažte ostříhat je úplně na maximum, je to bolestivé a může to vést k jejich deformacím. Mimochodem, když už zmiňujeme deformace – ty se mohou objevit i tehdy, když nehty zastřihujete dobře, ale nosíte nevhodnou obuv s příliž úzkou a nepohodlnou špičkou.

Krok 2

Spousta lidí spoléhá na domácí péči o chodidla a k pedikérce nechodí. To by nemuselo vadit, pokud víme, jak se o chodidla a nehty starat.

Častým nešvarem je používání klasických malých nůžek určených pro manikúru při stříhání nehtů na nohou. Tyto nůžtičky se hodí pro nehty u rukou, ale na nohy bychom měli mít doma speciální kleštičky.

Někteří odborníci doporučují délku nehtů upravovat pilníkem a kleštičky používat jen jednou za čas.

Krok 3

Pokud se stane, že nehty na prstech u nohou zarůstají, existuje možnost napravit to nehtovými korekčními rovnátky. Ty se postarají o to, aby nehty rostly rovně. Nejčastěji se tyto potíže objevují na palci, ale výjimkou nejsou ani jiné prsty.

Krok 4

Nehtům na rukou obvykle věnujeme mnohem více času a pozornosti. Už proto, že ženy chtějí, aby jejich ruce vypadaly pěstěně, ale přibývá i mužům, jimž na tom také záleží. Ačkoli je na trhu spousta laků na nehty, přípravků na jejich zušlechtění a technik, jak vylepšit jejich vzhled, základem všeho zůstává kvalitní zastřižení.

Krok 5

Nikdy se nesnažme stříhat nehet na jeden zátah, ale postupně, abychom nepoškodili jeho oválný tvar a přirozené zaoblení. Zatímco u nohou je zapotřebí zkracovat je rovně, aby nehty nezarůstaly, u rukou je tvarujeme dokulata.

Krok 6

K celkové úpravě patří i odstraňování přerostlé kůžičky v okolí nehtu. Ideální jsou změkčovače kůžičky na bázi oleje, vylepšené o nejrůznější vitamíny.

Ty se na nanesou na patřičná místa, nechají zhruba 5 minut působit, aby kůžička změkla, a pak se jemně zatlačí speciální špachtličkou. Díky tomu, že se jemná kůžička zatlačí, dorůstá pomaleji. Stříhání kůžičky v oblasti nehtu se nedoporučuje.

  • Diabetici by měli svěřit péči o nehty na nohou zkušené pedikérce, aby nedošlo k nebezpečnému zranění a vážným zdravotním komplikacím.
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-spravne-strihat-nehty.html