jaktak.cz

Jak na černé tečky?

Černé tečky na obličeji nejsou nic neobvyklého, ostatně tento kosmetický problém je doménou nejen něžného pohlaví, ale trápí i mnohé muže. Černá tečka je v podstatě otevřený pupínek naplněný mazem a odumřelými kožními buňkami, které mění svou barvu na černou vlivem působení vzduchu. Jak se těchto teček zbavit? Existuje hned několik možností.

Co je potřeba

První varování. Černé tečky rozhodně nemačkejte. Sehnat se dají různé přípravky v drogeriích i na internetu, například je velice oblíbená slupovací maska.

Krok 1

Slupovací maska

K dostání jsou různé varianty slupovacích masek. V posledních letech je populární černá slupovací maska, jež dokáže odstranit z obličeje komedony i odumřelé buňky. Další alternativou je slupovací maska se zpevňujícím účinkem, která vypne pleť. Zapomenout nesmíme ani na detoxikační a zmatňující masku na černé tečky a nadbytečný maz.

Krok 2

Vaječný bílek

Jestliže patříte mezi zastánce starých babských rad, vyzkoušejte třeba vaječný bílek. Vezměte kosmetický ubrousek a rozšlehejte ho v misce s bílkem, čímž vám vznikne domácí čistící maska. Bílek dokáže dodat pleti výživné látky a zároveň se postará o stažení pórů.

Krok 3

Jojobový olej

S jojobovým olejem stačí každý večer promastit problematické části obličeje, kde se vyskytují černé tečky nejčastěji. Výsledky pocítíte už po několika týdnech.

Krok 4

Citron

Citron má vysoký obsah vitamínu C, takže se doporučuje na jeho doplnění do organismu. Pozitivně působí však i na pleť. Stačí vzít citronovou šťávu a smíchat s medem. Potom si směs natřete na obličej a jemně pleť promasírujte. I citron má tendenci stahovat póry.

Návodů na internetu najdete hned několik. Vyrobit si můžete i domácí masky. I v našem někdejším článku na blogu najdete, jak se dělá domácí maska na černé tečky. Určitě najdete způsob, jenž bude vyhovovat vaší pokožce.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-cerne-tecky.html