jaktak.cz

Jak najít přátele

Jak najít přátele | rady a tipy. Ačkoli nás spojují sociální sítě a jsme našim blízkým k dispozici prostřednictvím počítače a mobilního telefonu, přesto si někteří lidé připadají ve skutečnosti osamělí a hledají přátele. V praxi se často ukazuje, že to není tak jednoduché.

Krok 1

Zatímco v dětství získáváme přátele velmi snadno a rychle, s tím, jak stárneme, se tato schopnost vytrácí. Tou nejlepší příležitostí, jak si najít kamarády, je škola, zájmové kroužky a sport.

Ještě na vysoké škole je množina nových lidí, s nimiž přicházíme do kontaktu, poměrně velká.

V dospělosti ale procházíme obdobími, kdy se čas navazovat nové kontakty smrskne na naprosté minimum. Zakládáme rodinu, staráme se o děti, jsme vytížení v práci a máme také povinnosti vůči širší rodině.

Krok 2

Přesto najít přátele není nemožné. I časově vytížení rodiče se mohou seznámit s podobně laděnými jedinci, jako jsou oni sami, když vyzvedávají potomky ze školky. Potkávají se tu pravidelně a díky bezprostřednosti dětí není seznámení tak těžké.

Krok 3

Navzdory sociálním sítím a virtuální realitě každý z nás touží dělat, co ho baví. Jezdíme vlakem na výlety, navštěvujeme divadlo a koncerty, vybíráme si, do jakého sportovního oddílu budeme chodit, pokud nás baví pohyb. Všude potkáváme lidi, kteří s námi mohou mít hodně společného. Určitě je dobré, máme-li spoustu zájmů, zálib a jsme něčím pro ostatní zajímaví.

Krok 4

Ani starší ročníky nemusejí zoufat. I čekárna u lékaře, autobusová zastávka nebo procházka, kdy na pozemcích u starších rodinných domů pravidelně vídají nadšené zahrádkáře, jsou dobrými příležitostmi. S těmi, co jsou nám sympatičtí, můžeme prohodit nezávazně pár slov.

Pokud se to stane zvykem, nic nebrání tomu najít nejenom společná konverzační témata, ale i způsoby, jak trávit čas společně.

Tedy zajít na kávu, příště se vypravit na výstavu do galerie, začít se navštěvovat a budovat základy pevného přátelství.

Krok 5

Spoustu příležitostí mají pejskaři. Pokud si pořídíte čtyřnohého kamaráda, uvidíte, jak rychle budete při venčení navazovat kontakty s ostatními pejskaři, a navíc naprosto přirozeně.

Krok 6

Jestliže ani tato nenásilná cesta pro vás není ta pravá, zkuste se zapojit například do dobrovolnických akcí, kde můžete kromě dobrého pocitu z aktivit samotných potkat také zajímavé osobnosti. Tyto dobrovolnické spolky bývají hodně soudržné, a tak by to nemělo být tak těžké.

Krok 7

Ať už se ale pohybujete kdekoli, mějte na paměti, že základem dobrého přátelství a kamarádství není pouze podobný pohled na svět a stejné záliby, ale především schopnost naslouchat druhým.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-najit-pratele.html