jaktak.cz

Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept

Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept. Jídla z jednoho hrnce patří mezi mé oblíbené. Není potřeba mnoho nádobí, příprava je jednoduchá a nemusím v kuchyni trávit mnoho času. Zatímco se jídlo „samo“ vaří, mohu se věnovat jiné, příjemnější činnosti. Dnešní recept je na syté podzimní nebo zimní jídlo ve všední den.

Co je potřeba

  • malá hlávka zelí
  • 1 středně velká cibule
  • 100 g slaniny
  • 300 g klobásy
  • 5 vařených brambor
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • lžička kmínu
  • 50 g rajčatového protlaku

Krok 1

Slaninu pokrájenou na malé kostičky rozškvařte a osmahněte na ní pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte na nudličky nakrouhané zelí, osolte, okořeňte kmínem a podlijte malým množstvím vody. Zelí pod pokličkou poduste do poloměkka. Pak vmíchejte kolečka klobásy.

Krok 2

Polovinu připravené směsi rozprostřete do malého pekáčku. Nemusíte ho ničím vymazávat. Na vrstvu zelí položte pokrájené plátky vařených brambor.

Krok 3

Brambory pokryjte zbylou částí zelné směsi a trochu ji upěchujte. Vše zalijte rajčatovým protlakem zředěným trochou vody.

Krok 4

Zapékejte v předem vyhřáté troubě při 220 °C do zezlátnutí horní vrstvy. Podávejte teplé i studené. Teplý pokrm špatně drží pohromadě, teprve studený lze úhledně nakrájet.

Rajčatový protlak můžete zaměnit za paprikový kečup.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zapect-hlavkove-zeli-s-klobasou-recept.html