jaktak.cz

Jak vybrat vchodové bezpečnostní dveře

Pokud bydlíte v panelovém domě, jedinou cestou, kudy k vám můžou přijít nezvaní hosté, jsou vstupní dveře. Podceňovat důležitost dveří byste neměli ale ani v případě, že bydlíte v rodinném domě. Vchodové dveře do domu totiž často nesplňují potřebné nároky na bezpečnostní třídu. Jak tedy vybrat bezpečnostní dveře, abyste udrželi lupiče venku? Poradíme vám.

Krok 1

Je skvělé najít vchodové dveře za super cenu, ale hlavně se nenechte napálit. Vždy si nejprve prověřte, že má firma dveře, které nabízí, na skladě. Podívejte se také, jestli má společnost v České republice nějaké pobočky a zda opravdu existují. Kde nejsou lidé, tam si následně nemůžete stěžovat, pokud někde nastane problém. Ideálně si vyberte firmu, která má nejbližší pobočku a servis maximálně 50 kilometrů od vás.

Krok 2

Teď je potřeba podívat se, jestli potřebujete levé, nebo naopak pravé dveře. Postavte se ke dveřím tak, abyste je otevírali směrem k sobě. Pak se podívejte, kde jsou panty. Jestli jsou po vaší pravé ruce, jedná se o pravé dveře. Pokud jsou vlevo, jedná se naopak o dveře levé.

                Levé dveře                                                                 Pravé dveře                    

Krok 3

Klasické vchodové dveře se zárubní standardně zakoupíte v rozměrech 80 a 90 centimetrů. Zatímco v panelových domech jsou téměř jistotou devadesátky, u rodinných domů se můžete setkat s jinými rozměry. Změřte šířku svých stávajících dveří a nebojte se, pokud zjistíte, že měří třeba 92 centimetrů. Přesné rozměry se můžou lišit.

Video: Podívejte, se jak vybrat správnou velikost a druh dveří.

Krok 4

Čím tlustší dveře, tím bezpečnější. A nejklidnější spánek vám dopřejí právě bezpečnostní vchodové dveře. Postarají se o zloděje, hluk i požár. Jejich tloušťka je přitom minimálně 50 mm. V rodinných domech se třeba skvěle uplatní bezpečnostní dveře Perfect s tloušťkou křídla 69 mm, do bytu postačí dveře Magnum s 56 mm.

Krok 5

Pokud bydlíte v bytě, musíte mít dle stanoviska Ministerstva vnitra dveře s certifikátem El 30. Takové bezpečnostní dveře vás nenechají na holičkách a ochrání vás před ohněm i kouřem po dobu 30 minut. Zde opět vynikají HT dveře Magnum s bezpečnostní třídou 3, protipožární ochranou El 30 a protihlukovou izolací, která si poradí až s 44 decibely.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vchodove-bezpecnostni-dvere.html